Medewerkers
Ik studeerde psychologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en volgde bij het SPON drie postdoc opleidingen: de opleiding tot GZ psycholoog, de opleiding tot Psychotherapeut en de opleiding tot Klinisch Psycholoog.
Ik ben werkzaam geweest bij 2 grotere GGZ organisaties en bij drie kleinere organisaties, waar ik ervaring opdeed met de behandeling van angst-en stemmingsklachten, psychotrauma, persoonlijkheidsproblematiek en systeemproblematiek. Ik heb ervaring opgedaan als individueel therapeut maar ook als groepspsychotherapeut en regiebehandelaar. Daarnaast heb ik ook ervaring met beleidsontwikkeling, praktijkopleiding, supervisie en management, maar mijn hart ligt bij de psychotherapie, zowel individueel als in groepsverband. Sinds 11 jaar heb ik een eigen praktijk als psychotherapeut/klinisch psycholoog. Sinds januari werk ik volledig in mijn eigen praktijk.
Van jongs af aan heb ik affiniteit met taal en met betekenisverlening en zingeving. Daarnaast was ik al jong geïnteresseerd in de verhalen en beweegredenen van anderen. Ik wist al jong dat ik psychologie wilde studeren. De studie en de vervolgopleiding hebben me veel gebracht in mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling, maar ik heb met name ook veel geleerd in het contact met de mensen die ik sprak in mijn spreekkamer of in de groep. Naast alle beschreven en onderzochte kenmerken en gedeelde patronen, heeft iedereen een eigen verhaal.
Om samen te werken aan het verminderen van klachten of het bewerken van onderliggende patronen, is een goede werkrelatie essentieel. Ik hecht veel waarde aan betrouwbaarheid en veiligheid en daarnaast aan ruimte voor autonomie en authenticiteit.
Klinisch Psycholoog is sinds 2005 in Nederland een wettelijk beschermde titel; het is een specialisme van de gezondheidszorgpsychologie en de titel mag alleen gevoerd worden door gz-psychologen die een vier jaar durende vervolgopleiding hebben afgerond en zijn ingeschreven in het register van klinisch psychologen in het BIG-register.
Klinisch psychologen hebben deskundigheid en ervaring op het gebied van diagnostiek en behandeling van complexe psychische problemen. De klinisch psycholoog vervult daarnaast vaak functies als leidinggevende, supervisor of wetenschappelijk onderzoeker. De klinisch psycholoog is ‘scientist-practitioner’ en is in staat om wetenschappelijke inzichten toe te passen in de klinische praktijk.
De klinisch psycholoog is een ‘artikel 14’-beroep in de wet BIG, het artikel voor (medisch) specialisten, zoals een psychiater. Klinisch psychologen zijn tevens opgeleid tot psychotherapeut, en kunnen zich ook als zodanig inschrijven in het BIG-register.
Achtergrond
Ik heb psychologie gestudeerd aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en vervolgens de Post doc opleidingen tot GZ psycholoog en tot Psychotherapeut en de postdoc opleiding tot Klinisch Psycholoog gevolgd aan het RCSW te Nijmegen. Sinds eind jaren 90 ben ik werkzaam in de geestelijke gezondheidzorg. Ik heb gewerkt binnen een eerste lijnspraktijk, een RIAGG en bij twee grote GGZ organisaties in Oost-Nederland. Ik heb binnen diverse afdelingen gewerkt en heb ervaring opgedaan met de behandeling van angst-en depressieve klachten, identiteitsproblemen en met traumabehandeling. Daarnaast heb ik veel ervaring met complexe problematiek die vaak langer bestaat en/of een ingewikkelde ontstaansgeschiedenis kent.Naast mijn werk met volwassenen, heb ik ook veel gewerkt met jongvolwassenen. Momenteel werk ik naast mijn werk in de praktijk ook voor een BGGZ-SGGZ organisatie, waar ik werk als klinisch psycholoog en behandelcoördinator.
Visie
Ik hecht veel belang aan het vestigen van een goede relatie met cliënten, omdat mijn ervaring is dat een goede therapie alleen kan ontstaan als er sprake is van een vertrouwensrelatie. Een goede samenwerkingsrelatie is de basis voor het verhelderen van problemen en verminderen van de klachten.
Ik werk met passie en betrokkenheid en hecht veel waarde aan betrouwbaarheid. Iedere nieuwe cliënt komt met een eigen verhaal en elke therapie is weer een zoektocht naar woorden en betekenis om het verhaal in kaart te brengen en beter te gaan begrijpen.
In 2001 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem, daar heb ik de HBO-SPH gevolgd.
In die tijd heb ik gewerkt in de gehandicaptenzorg, bij verschillende instellingen gewerkt en diverse doelgroepen mogen begeleiden. In 2009 ben ik in de uitvaartzorg gaan werken, dat was een diep gekoesterde wens.
Daar heb ik een paar jaar met veel plezier gewerkt, helaas was er toen geen mogelijkheid om daar te blijven werken.
Van 2011-2014 was mijn werkplek bij de thuisbegeleiding in Enschede, veel ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen met autisme, persoonlijkheidsproblematiek, mensen in hun kracht zetten.
Via wat omzwervingen ben ik in 2017 wederom in de uitvaartzorg terecht gekomen en dat heeft mij aangezet om de opleiding tot rouw- en verliestherapeut te gaan volgen.
Inmiddels werk ik sinds oktober 2023 bij Psychotherapiepraktijk Schipper als rouw- en verliestherapeut in opleiding.
Daarnaast werk ik als coordinator op een woongemeenschap in Zutphen.