Wie verdriet heeft en troost zoekt kan meestal bij een goede vriend of vriendin terecht, bij de eigen partner of een familielid. Vaak vinden mensen zelf een oplossing voor psychische problemen en voelen ze zich na een tijdje weer beter. De eerstelijnspsycholoog of de psychotherapeut/klinisch psycholoog komen in beeld als het niet mogelijk lijkt om psychische klachten of problemen in uw eentje of met behulp van vrienden op te lossen. Aan de andere kant is het niet verstandig hulp zoeken lang uit te stellen. Juist als u er vroeg bij bent kan een psychotherapeut snel en effectief hulp bieden.
Problemen waarmee u bij de praktijk terecht kunt:
- angstklachten, depressieve klachten of twijfels over wie u bent of wat u wilt
- problemen in relatie tot anderen of in relatie tot uzelf, relatieproblemen, problemen in uw werksituatie
- ervaringen in uw levensgeschiedenis die psychische klachten veroorzaken
- innerlijke problemen waar u onder lijdt of die u belemmeren in uw functioneren
- ingesleten patronen die u ervaart als deel van uzelf die aanleiding zijn tot terugkerende innerlijke onvrede of problemen in uw functioneren in werk, privé of in relaties.
- problemen en klachten ten gevolge van verlies en rouw
Wij bieden behandeling aan jongvolwassenen (vanaf 18 jaar) en volwassenen.
In onze praktijk bieden wij behandeling in de S-GGZ (de specialistische GGZ). Dit betekent dat het gaat om psychotherapeutische behandeling van langerbestaande problemen of behandeling voor problemen waarvoor behandeling in de B-GGZ niet voldoende effectief bleek. De therapie richt zich op afname van klachten, waarbij de focus ligt op verwerking en het doorbreken van onderliggende patronen die de klachten in stand houden.
In de praktijk is ook een rouwtherapeut werkzaam. Rouwtherapie valt niet onder vergoede zorg als er geen sprake is van een diagnose. het aanbod voor rouwtherapie is voor alle leeftijden. Wanneer u vragen heeft over rouwtherapie of over de kosten van de therapie, kunt u contact opnemen via het telefoonnummer of de website.